Koirahoitola

Koirahoitola Terrilovesin omistajan Susanne ”Susa” Juseliuksen elämään ovat aina kuuluneet koirat, mutta koirahoitolaa hän on pitänyt vasta vuodesta 2011.

 • Olen aina ollut työnarkomaani ja yrittäjäksi aloin jo 1986 perustaessani elintarvikeliikkeen, kertoo Susanne Juselius itse.
 • Koirat ovat kuuluneet arkeemme aina ja nykyisin toimin myös pienimuotoisesti cairnterrieri kasvattajana. Nykyiseen eläinhoitola toimintaan Susa päätyi mahdollisuuksien siihen tultua ja sukutilan antaessa siihen mahdollisuudet.
 • Ihana miniäni Satu ja mieheni Kari auttavat ruuhka-aikoina ja olen nyt niin onnellisessa asemassa että minulla on nyt kevään ajan kaksikin apulaista, kesätöihin on tulossa myös tuttu tyttö, kertoo Susa.

Työtä ja opiskelua

Enna Päivärinta suorittaa Terrilovesissa oppisopimuskoulutustaan ja valmistunee ensi vuoden keväällä eläinhoitaja/trimmaajaksi. Hänen oma koulunsa on Pitäjänmäellä Helsingissä.

 • Kokeilin kyllä sairaanhoito- ja ravintola-alaa, mutta olen aina pitänyt eläimistä ja eläimet minusta, joten nyt olen kyllä löytänyt sen oman alani, kertoo Enna.
 • Olen ollut täällä töissä nyt vuoden verran. Koirahoitolassa työskentely ei ole mitään kevyttä työtä, vaan kyllä täällä saa tosissaan töitä tehdä, mutta tykkään tästä todella paljon. Toinen Terrilovesin nuorista apulaisista on työharjoittelussa oleva Anniina Moilanen, jonka koulu on itseasiassa Asikkalassa.

Isot tilat

Veijolantie 310 sijaitsee Lohjan keskustan vieressä, mutta hyvin syrjässä - vähän kuin maalla.

 • Meillä onkin paljon asiakkaita pääkaupunkiseudulta, jotka ovat aivan haltioissaan saadessaan koiransa ”maalle” hoitoon.
 • Meillä on paljon vakioasiakkaita ja eroamme monesta hoitolasta todellakin sillä, että vaikka meillä on kaikkiaan 17 erillistä aidattua ulkoaluetta, viemme kaikki koiramme 2-3 kertaa päivässä kävelylle. Koirahoitola toimii vanhalla tilalla, ja tilan peltoa käytetään sekä talvella että kesällä koirien lenkkeilytykseen.
 • Alusta asti olemme tehneet yhteistyötä paikallisten muiden koirahoitoloiden kuten koirahoitola Hölsön sekä Koirahoitola Kuunsirpin kanssa. Susa kertoo, että yhteistyö oli selviö heti alusta alkaen ja hän arvostaakin verkostonsa osaamista ja mielipiteitä. Alussa Terriloves olikin vain kuusi paikkainen hoitola.
 • Kuunsirpin Mari Hölsö on kumppanimme koiran tarvitessa trimmausta ja monesti kerromme mahdollisista vapaista paikoista muissa hoitoloissa, jos itsellämme on täyttä tai koira haluaa tai tarvitsee, jotain erityistä, jota tiedämme kenties olevan tarjolla muualla.

Toimiva ja ammattitaitoinen yhteistyöverkosto

Koirahoitola Terriloves on valinnut myös oman ”hovilääkärin” eli Lohjan asemalla toimivan PetsAward hoitolan.

 • Voin olla varma sieltä saatavan hoidon laadusta ja sopivasta kustannustasosta, että voin paikkaa ja lääkäriä Kersti Heinmäkeä muillekin suositella.
 • Yhteistyöverkosto on tärkeä monessa mielessä, ja ennenkaikkea suosittelemme vain sellaisia paikkoja, joista meillä on omakohtainen kokemus, kertoo Susa.

Koira koirana

Jokainen hoitolaan tuleva koira voi halutessaan tulla omistajansa kanssa ensin tutustumiskäynnille, jotta sitten tarvittaessa varsinainen hoitoontuleminen olisi nopeampaa ja helpompaa.

 • Kyllä meillä koirat oppivat hoitolan tavoille jo päivässä eikä suurempia ongelmia ole oikeastaan koskaan ollut.
 • Omistajien kanssa käydään läpi koiran ruoat ja mahdolliset lääkkeet ja tavat ja pyritään menemään mahdollisimman paljon koiran ehdoilla.
 • Kyllä me näemme kun koira, joka on tykännyt meillä olla hoidossa, palaa, niin se takaisin tulemisen ilo on silmin nähtävissä.

Päivähoidosta pitkiinkin jaksoihin

Omistaja voi tuoda koiransa hoitolaan vaikka vain päivähoitoon, mutta on hoitolassa ollut koiria hoidossa useampia kuukausiakin.

 • Ihmisen elämäntilanne voi yhtäkkiä muuttua niin radikaalisti, että koiran pitää olla se väliaika turvallisessa paikassa ja sellaisen paikan me pystymme aina tarjoamaan, Varsinkin lasten lomien aikaan koirahoitola on useimmiten täynnä, muutoin hoitolan varaustilanne vaihtelee paljonkin.
 • Oikeastaan ainoa vaatimuksemme on, että koira on tottunut jonkinverran ihmisiin ja antaa ihmisen hoitaa sitä. Terrilovesin pitkämatkalaisin hoidokki on itseasiassa koirapari Kemistä, jotka ovat Lohjalla hoidossa joka kesä pari viikkoa.
 • Siihen on looginen syykin kyllä, nimittäin koirien omistajat matkustavat Lohjalla asuvien ystävien kanssa ja koirat ovat meille hoidossa sen aikaan, selventää Susa.

Sisaruksilla edullisempaa

Yhden koiran päivähoito maksaa hoitolassa 24€/päivä mutta jos samasta perheestä tulee useampi koira, laskee toisten koirien päivä hinta alaspäin. Lisäksi jos hoitoaika ylittää 7 päivää, laskee päiväkohtainen hinta. Koirahoitola Terriloves on myös RoyalCanin jälleenmyyjä, mutta hoitokoirien ruokailu sovitaan koirantarpeiden ja omistajan ohjeiden mukaisesti. Pidämme avoimet ovet lauantaina 14.3. klo 11.00-15.00, Tervetuloa tutustumaan tiloihimme, koirat voi ottaa halutessa mukaan ja tehdä omatoimisen hihnalenkin pellolla